De Heus is een bedrijf dat zich bezighoudt met het produceren en verkopen van diervoeding. Om innovatief te blijven en de kennis binnen het bedrijf te optimaliseren, heeft De Heus samen met Mprise en de universiteit van Wageningen een AI hackathon georganiseerd. De hackathon had als doel om het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in de dagelijkse taken van De Heus toe te passen. Door samenwerking en creatief denken kwamen hier een aantal heel bruikbare ideeën uit, die het team van De Heus verder uit zal werken.

Nieuwe ideeën testen op Azure open AI

Namens Mprise begeleidde Marcel Vos de teams: de deelnemers werden technisch ondersteund en de ideeën getoetst op haalbaarheid. Denk hierbij aan technische haalbaarheid, maar ook aan kosten en impact. De teams konden daarnaast direct samen met hem de ideeën testen met behulp van Azure Open AI.

Hackaton 3

Brainstormen, idee presenteren en uitvoeren

De hackathon was onderverdeeld in drie onderdelen. Het eerste onderdeel draaide om het bedenken van ideeën. Drie teams gingen hiermee aan de slag. Na het bedenken van de ideeën volgde stap twee: elk team presenteerde het gekozen idee en het probleem dat zij hiermee wilden aanpakken. Stap drie was gelijk heel praktisch: na de presentatie kreeg elk team de kans om het idee in een sprint uit te voeren.

Wat waren de ideeën van de respectievelijke teams?

Team 1

Het eerste team zocht een AI-oplossing om data uit De Heus applicaties zoals D365 CE en eigen ontwikkelde applicaties te ontsluiten. Het doel was om informatie en kennis via AI centraal aan te bieden.

Team 2

Team 2 bedacht ook een manier om kennis in D365 CE te bewaren. Kennis die vaak alleen bij ervaren collega’s beschikbaar is. Naast het vastleggen van deze kennis moest er ook een beoordeling van antwoorden/oplossingen mogelijk zijn om AI te helpen passende suggesties te geven voor bepaalde vragen en problemen.

Team 3

Het derde team zocht een praktische oplossing. Verkopers van De Heus bezoeken verschillende locaties, bijvoorbeeld boerderijen. Ze doen dit voor bestaande en nieuwe klanten. Verslagen, afspraken en acties moeten in D365 CE vastgelegd worden, maar dat kost veel tijd. Het team liet het gesprek realtime samenvatten en naar het Nederlands vertalen met 'speech to text' en Azure OpenAI Wisher.

 

Hackaton 4

Einde van de dag: uitgewerkte concepten en een concrete demo

Aan het einde van de dag gaf elk team een presentatie van de gekozen oplossing. Team 1 en 2 presenteerden een goed uitgewerkt concept. Team 3 gaf daarnaast een demo hoe het samenvatten van een gesprek out of the box mogelijk was.

De Heus heeft voornemens om de ideeën verder uit te werken.

Deze hackathon toont aan dat door samenwerking en creatief denken, AI een waardevolle bijdrage kan leveren aan de dagelijkse bedrijfsvoering!

 

Empowering People & IT
Microsoft Solutions Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief