In onze vorige blog vertelden we over het 'wat', 'hoe' en 'waarom' van Microsofts Power Platform. Hiermee worden veel zaken een stuk overzichtelijker én behoudt u de controle. De overstap is minder groot dan hij lijkt: u kunt het Power Platform in feite zien als Microsoft 365 in het groot. Als u overweg kunt met applicaties als Word, Excel en Outlook, zult u met dit nieuwe platform ook geen probleem hebben. We delen graag meer over de drie pijlers die samen één integrale oplossing vormen!
1: PowerApps
PowerApps bestaat uit twee delen. Allereerst kunt u binnen PowerApps een model-driven applicatie gebruiken, die gebaseerd is op een datamodel. Hiermee kunt u een geheel eigen ERP- of CRM-pakket bouwen. Uw business drijft dus op deze applicatie. Ook is het mogelijk om uitbreidingen te bouwen op bestaande systemen, zoals Dynamics ERP of CRM.
Om het werken om de werkvloer eenvoudiger te maken is naast de model-driven applicatie een canvas applicatie gemaakt. Dit betekent dat u als een schilder te werk gaat: u sleept elementen naar een canvas, waarop u allerlei systemen kunt aansluiten via standaardconnectoren. Over die applicatie hebben we eerder deze blog over geschreven.
Een Canvas-applicatie is onder meer te gebruiken in een logistiek distributiecentrum: bij het orderpicken kunt u orders opslaan in een centrale database, zoals Dynamics CRM. Aan de voorkant verandert er niets: u werkt gewoon in uw vertrouwde CRM-systeem. Maar het Power Platform zorgt ervoor dat de applicatie hierin is ingebed.
Trainingen voor Power Platform kunt u hier vinden.
2: Microsoft Automate
Met Microsoft Automate kunt u functionele integraties bouwen, waarbij u begint met een trigger. In het CRM-systeem geeft u bijvoorbeeld aan dat u een order heeft gewonnen. Vervolgens moet er iets gebeuren, zoals het leggen van een verbinding met een business application. In het laatste geval kunt u een van de 250 standaardconnectoren van Microsoft gebruiken. Dat doet u door de juiste template aan te klikken en enkele zaken in te vullen, waarna de integratie direct wordt gebouwd. Op deze manier bespaart u maatwerkkosten.
3: Power BI
Met Power BI brengt u data uit verschillende systemen samen om deze te presenteren voor managementrapportages, dashboards of andere doeleinden. Hiermee houdt u overzicht en controle. Deze tool kan direct toegang krijgen tot de database of tot een van de Power Apps applicaties die u binnen zuil 1 heeft gebouwd. Kortom, het Power Platform brengt zaken die u voorheen apart moest benaderen eenvoudig bij elkaar!