In het kader van een strategieverandering heeft Microsoft vorig jaar het Power Platform geïntroduceerd. De hamvraag: wat zit hierin en waarom is het voor ú belangrijk?
Van oudsher was er een duidelijk onderscheid tussen CRM- en ERP-systemen. Maar twee jaar geleden gooide Microsoft het roer om: de softwaregigant besloot om over te stappen op één oplossing. Dit overkoepelende systeem werd 'Dynamics 365' genoemd. Daarmee bleven er nog wel twee verschillende systemen bestaan op onderliggend niveau: een CRM-systeem, een ERP-systeem.
Om de brug te slaan tussen de twee werelden heeft Microsoft het Power Platform ontwikkelt. Het idee is, steeds eenvoudiger werken en de software naar je eigen hand kunnen zetten. Maar wat houdt het Power Platform in?
Met de introductie van het Power Platform zijn er drie fundamentele zuilen gekomen: PowerApps, Microsoft Flow en Power BI. Daaronder draait een enkele generieke database. Wat dit betekent? Microsoft maakt nu écht de sprong naar één totaaloplossing voor iedereen. Waarom eigenlijk precies?
Ten eerste wil Microsoft niet dat u als klant afhankelijk bent van een bedrijf dat een bepaalde expertise in huis heeft. Dit betekent niet dat u álles ineens zelf kunt. Maar wie enige affiniteit heeft met IT en zich in het Power Platform verdiept, zou hier binnen een maand mee aan de slag kunnen. Heeft u zo’n medewerker niet in huis, dan kunt u met een partner in zee gaan die zich heeft aangepast aan de nieuwe Microsoft-strategie.
Een andere reden waarom Microsoft een totaaloplossing in het leven heeft geroepen is dat het af wil van de diversiteit aan systeemversies en al het maatwerk dat daarop is gebouwd. Binnen het framework van het Power Platform is het mogelijk om zaken te customizen. Al de customization wordt bij iedere update automatisch overgezet naar de laatste platformversie. Daar hoeft u als gebruiker helemaal niets voor te doen! Dit voorkomt een hoop kosten omdat u niet meer hoeft te migreren met al uw maatwerk naar een nieuwe versie.
Benieuwd hoe het Power Platform precies werkt? In onze volgende blog lichten we de 3 zuilen toe waarop deze totaaloplossing steunt.
Benieuwd hoe het Power Platform precies werkt en wat u er mee kunt? Bekijk ons opgenomen webinar met de verschillende onderdelen van het Power Platform uitgelegd. Inclusief een bijdrage van Microsoft.
Lees hier meer over het Power Platform.